website Encore Varsseveld

Vocaal Ensemble Encore is een enthousiaste zanggroep met leden uit Varsseveld en omstreken.


Onder de link kort filmpje  vindt u een impressie van een oefenavond op vrijdag.

….door ‘blauw gekleurde’ woorden aan te klikken surft u naar link…. ==================================================================

______________________________________________________________________________________________________________

Voor de leden: onder het tabblad  ledenwebsite weer nieuwe linkjes voor thuisoefening

_______________________________________________________________________________________________________________


Rabobank Clubkas Campagne 2018:           Opbrengst: 265,98

Naast de Rabobank bedanken we iedereen die zijn/haar stem uitbracht op Encore. Wij gebruiken de opbrengst voor aankoop van nieuwe bladmuziek.

___________________________________________________________________________________________________________

Op Goede vrijdag 30 maart verleent Encore medewerking aan de viering om 15.00 uur in Careaz dr Jenny te Dinxperlo.

Op Paasmorgen zondag 1 april werkt Encore mee aan de ochtendviering aanvang 10.00 uur in de Laurentiuskerk te Varsseveld.

Deze dienst is te volgen via onderstaande link: Kerkdienstgemist

___________________________________________________________________________________________________________

Vrijdag 26 januari 2018: ledenvergadering

______________________________________________________________________________________________________________

We wensen iedereen een gezond en muzikaal 2018!

________________________________________________________________________________________________________________

Zondag 24 december 2017 is Encore uitgenodigd medewerking te verlenen in de Kerstnachtdienst in St.Joriskerk te Bredevoort, aanvang 23.00 uur, met L.H. de Vries als voorganger. Organist is Jan Stronks.

Het thema van de dienst is: God ziet in een kind naar ons om.

Men gaat er samen op zoek naar het kerstverhaal, naar lichtpuntjes in de donkere nacht. De aanwezigen mogen horen dat God in een kind naar ons omziet. Dat blijde nieuws wordt door liederen, woorden en gedichten gedeeld en beleefd. Men gaat op zoek naar lichtpuntjes, maar misschien hoeven deze niet te worden gezocht, maar kunnen mensen ze ook zijn. De collecte is ook dit jaar bestemd voor Serious Request.

Vrijdagavond wordt er flink gerepeteerd in de St Joriskerk!

    *                     *laatste foto: kandelaar komt plots naar beneden: waar is onze dirigent?

 

______________________________________________________________________

Zondag 26 november 2017 verleende Encore medewerking aan de ‘Herinneringsdienst’ in de Keurhorsterkerk te Sinderen. Aanvang 9.30 uur.

Bekijk hier de gedachtenisdienst met ds Gertjan de Pender via ‘kerkdienst gemist‘.

_______________________________________________________________________

10 december 2017: op de kerstmarkt te Varsseveld rond 14.45 uur

________________________________________________________________________

Han Bruggink maakte een korte compilatie van ons concert ‘Walking in the air‘. (klik link)

Zondag 15 oktober 2017: ‘Walking in the air‘, het concert heeft veel enthousiaste reacties opgeleverd! (‘Walking in heaven’, ‘professionele intermezzo’s Simmes brothers’, ‘het was echt genieten’, ‘prachtige solo Ave Maria met begeleiding van het koor’, ‘sfeervolle passende belichting en beelden’, ‘waauw gevoel’).

Reacties uiteraard welkom, óók via info@encorevarsseveld.nl

Encore:   Ave Maria, Jacques Arcadelt

Encore:   Ave Maria, William Gomez        (solo: Rieki)

Encore:  What a wonderfull world, Weiss and Thiele

Encore en Anteverta:  Look at the world, John Rutter

Encore en Anteverta:  Walking in the air, Howard Blake

_____________________________________________________________________________________________________

Vrijdag 13 oktober 2017: Generale repetitie, de puntjes worden op de i gezet. Iedereen is aanwezig. Licht, geluid, beelden, opnames, opstelling, alles wordt doorgenomen. Behalve natuurlijk met het koor wordt er ook door veel ‘ingehuurde’ mensen aan de voorbereiding gewerkt. Het belooft zaterdagavond een prachtig concert te worden!

Repetitie zaterdag 23 september 2017 Met veel enthousiasme werd er op deze exta-oefenzaterdag  gerepeteerd voor het aanstaande concert. Behalve zang werd ook de opstelling per blok geoefend (met behulp van allerlei stikkertjes en hulplijnen op de grond). Een goed lichtplan wordt geschreven en tijdens het concert zullen er op het grote scherm passende beelden te zien zijn. Na een heerlijke maaltijd met courgette-soep en verse broodjes nam Jorrick Simmes plaats achter de vleugel om Encore te begeleiden. De posters en flyers zijn uitgedeeld.

  

  

______________________________________________________________________

Thema van ons najaarsconcert 14 oktober 2017: Walking in the air          

De voorbereidingen op dit concert zijn in volle gang. Prachtig nieuw repertoire is ingestudeerd. Een muzikale ruimtewandeling, met hemelse klanken en mysterieuze koralen, via weemoedige overpeinzingen naar een luchtige afsluiting, aangevuld met een sfeervol uitstapje halverwege. Vier blokken met koorzang. Medewerking wordt onder andere verleend door tienerkoor Anteverta (onder leiding van Riet Lieverdink) uit Dinxperlo. Jorrick Simmes begeleidt op de vleugel en zijn broers Jelmer en Julian verzorgen een muzikaal intermezzo. Bert Scheuter verzorgt de presentatie.

Encore brengt in het eerste blokje een 3-tal muzikale variaties van het Ave Maria (Arcadelt 1507-1568, Bruckner 1824-1896 en Gomez 1939-2000). In het tweede blok muziek uit Scandinavië: het Ava Maria Stella (Grieg 1843-1907), en liederen van de Noorse componist Ola Gjeilo (1978) en Jean Sibelius (1865-1957) uit Finland. Hierna Herfst: 3 liederen over de tijd van vallende bladeren, een zomer die als een lange dag ten einde gaat en de natuur die zich voorbereidt op een welverdiende winterslaap. In het laatste blok gaat het over de schoonheid van onze planeet o.a. For the beauty of the earth (John Rutter),  What a wonderful world (Bob Thiele en George David Weiss) en Walking in the air (Howard Blake).

Tienerkoor Anteverta       

 

Korte info over de gebroeders Simmes:

Jorrick Simmes (*1996) begon op zijn vijfde viool te spelen op de muziekschool Oost-Gelderland in Doetinchem bij Cor Vinke. Na drie jaar begon hij op dezelfde muziekschool ook met pianolessen bij Kirsten van Oort. In 2005 werd hij toegelaten tot de Jong Talentklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hier volgde hij vioollessen bij Koosje van Haeringen. Na acht jaar kreeg hij les van Aimée Broeders. In 2014 begon Jorrick zich meer toe te leggen op de piano en kreeg hij les bij Frank Peters. Na een jaar de vooropleiding te hebben gevolgd studeert hij sinds 2015 piano op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle bij Sepp Grotenhuis. Hij begeleidt diverse solisten en koren zowel op piano als op viool.

Jelmer Simmes (*1998) begon op 5 jarige leeftijd met zijn eerste vioollessen bij Cor Vinke.  Al op 7 jarige leeftijd werd hij toegelaten tot de jongtalent klas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag alwaar Koosje van Haeringen 5 jaar lang zijn viooldocent was. Daarna studeerde hij nog een aantal jaren bij Aimée Broeders (Artez Conservatorium). Alleen, maar ook samen met zijn tweelingbroer, won Jelmer diverse prijzen tijdens allerlei concoursen en festivals in den lande.

Julian Simmes (*1998) begon op 5 jarige leeftijd zijn eerste pianolessen bij Remco Wijnands. Net als zijn tweelingbroer werd hij op 7 jarige leeftijd toegelaten tot de jongtalent klas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hier kreeg hij theorie en solfègelessen van Daniël Salbert. De pianolessen in Den Haag kreeg hij 5 jaar lang van Joke van Haeringen. Op de muziekschool Oost Gelderland sloot hij alle 4 examens (A t/m D) cum laude af. Momenteel studeert Julian Schoolmuziek op het Artez conservatorium en heeft hij pianoles van Fred Oldenburg.  Julian is als vaste pianist verbonden aan een aantal koren in de regio en speelt op verzoek regelmatig alleen of met zijn tweelingbroer intermezzi tijdens concerten of andere gelegenheden.

>>Noteert u alvast de datum 14 oktober<<

___________________________________________________________________________

Zaterdag 26 augustus: kooruitje bij  Joostenhuus in Breedenbroek


_____________________________________________________________________

 


Lees verder onder tabblad (rechtsboven): archief

This entry was posted in Geen categorie by Admin. Bookmark the permalink.

Comments are closed.