Archief

Vervolg van tabblad ‘HOME’ vanaf 2012:

 

 

Zondag 26 november 2017 verleende Encore medewerking aan de ‘Herinneringsdienst’ in de Keurhorsterkerk te Sinderen. Aanvang 9.30 uur.

Bekijk hier de gedachtenisdienst met ds Gertjan de Pender via ‘kerkdienst gemist‘.

_______________________________________________________________________

10 december 2017: op de kerstmarkt te Varsseveld rond 14.45 uur

________________________________________________________________________

Han Bruggink maakte een korte compilatie van ons concert ‘Walking in the air‘. (klik link)

Zondag 15 oktober 2017: ‘Walking in the air‘, het concert heeft veel enthousiaste reacties opgeleverd! (‘Walking in heaven’, ‘professionele intermezzo’s Simmes brothers’, ‘het was echt genieten’, ‘prachtige solo Ave Maria met begeleiding van het koor’, ‘sfeervolle passende belichting en beelden’, ‘waauw gevoel’).

Reacties uiteraard welkom, óók via info@encorevarsseveld.nl

_____________________________________________________________________________________________________

Vrijdag 13 oktober 2017: Generale repetitie, de puntjes worden op de i gezet. Iedereen is aanwezig. Licht, geluid, beelden, opnames, opstelling, alles wordt doorgenomen. Behalve natuurlijk met het koor wordt er ook door veel ‘ingehuurde’ mensen aan de voorbereiding gewerkt. Het belooft zaterdagavond een prachtig concert te worden!

Repetitie zaterdag 23 september 2017 Met veel enthousiasme werd er op deze exta-oefenzaterdag  gerepeteerd voor het aanstaande concert. Behalve zang werd ook de opstelling per blok geoefend (met behulp van allerlei stikkertjes en hulplijnen op de grond). Een goed lichtplan wordt geschreven en tijdens het concert zullen er op het grote scherm passende beelden te zien zijn. Na een heerlijke maaltijd met courgette-soep en verse broodjes nam Jorrick Simmes plaats achter de vleugel om Encore te begeleiden. De posters en flyers zijn uitgedeeld.

   

  

______________________________________________________________________

Thema van ons najaarsconcert 14 oktober 2017Walking in the air           

De voorbereidingen op dit concert zijn in volle gang. Prachtig nieuw repertoire is ingestudeerd. Een muzikale ruimtewandeling, met hemelse klanken en mysterieuze koralen, via weemoedige overpeinzingen naar een luchtige afsluiting, aangevuld met een sfeervol uitstapje halverwege. Vier blokken met koorzang. Medewerking wordt onder andere verleend door tienerkoor Anteverta (onder leiding van Riet Lieverdink) uit Dinxperlo. Jorrick Simmes begeleidt op de vleugel en zijn broers Jelmer en Julian verzorgen een muzikaal intermezzo. Bert Scheuter verzorgt de presentatie.

Encore brengt in het eerste blokje een 3-tal muzikale variaties van het Ave Maria (Arcadelt 1507-1568, Bruckner 1824-1896 en Gomez 1939-2000). In het tweede blok muziek uit Scandinavië: het Ava Maria Stella (Grieg 1843-1907), en liederen van de Noorse componist Ola Gjeilo (1978) en Jean Sibelius (1865-1957) uit Finland. Hierna Herfst: 3 liederen over de tijd van vallende bladeren, een zomer die als een lange dag ten einde gaat en de natuur die zich voorbereidt op een welverdiende winterslaap. In het laatste blok gaat het over de schoonheid van onze planeet o.a. For the beauty of the earth (John Rutter),  What a wonderful world (Bob Thiele en George David Weiss) en Walking in the air (Howard Blake).

Tienerkoor Anteverta       

 

___________________________________________________________________________

Zaterdag 26 augustus: kooruitje bij  Joostenhuus in Breedenbroek

Resultaat Rabobank Clubkas Campagne 2017:

Met dank aan de uitgebrachte stemmen wordt er door de Rabobank onderstaand bedrag op de rekening van Encore overgemaakt. Hartelijk dank!!

 

______________________________________________________________________

Zondag 4 juni 2017, eerste Pinksterdag:

Medewerking viering te Halle:

foto:Tonnie Klein Lebbink

_______________________________________________________________

Vrijdag 14 april a.s. verleent Encore medewerking aan een viering in Careaz dr. Jenny te Dinxperlo.

Aanvang: 15.00 uur

______________________________________________________________________________

25 februari 2017 nam Esther Nienhuis afscheid als sopraan van Encore.

 

________________________________________________________________________

Vrijdagavond 3 februari 2017: Onze gelukwensen voor Gerrit na ontvangst koninklijke onderscheiding.

Zaterdag 28 januari 2017dirigent Gerrit te Lindert onderscheiden met lintje tijdens concert!

  

Na afloop van het concert van Gloria Heelweg, ter ere van Gerrit’s 25 jarig jubileum, kreeg locoburgemeester Peter van de Wardt het woord en deze mocht mededelen dat het Zijne Koninklijke Hoogheid heeft behaagd Gerrit te Lindert  te onderscheiden met een lintje. Gerrit kreeg vervolgens de versierselen opgespeld door de locoburgemeester. Dit alles vond plaats met naast  hem zijn Leida en in aanwezigheid van zijn kinderen en afgevaardigden van kerk, verzorgingshuizen en al Gerrits koren die deze onderscheiding van harte hebben aanbevolen bij de gemeente Oude IJsselstreek. Na afloop was er gelegenheid Gerrit te feliciteren. Hij glunderde van oor tot oor.  Gerrit, nogmaals van harte gefeliciteerd!!


27 januari 2017: Ledenvergadering met wisseling in bestuur: Rieki bedankt!

  

26 november 2016 Winterswijk, opnames gemaakt tijdens concert Musica Jacobi:

gn-rep12016-11-18-rep-wim-ruessink-2b

2016-11-18-rep-wim-reussink-a

Vrijdag 18 november 2016: repetitie met Wim Ruessink voor Musica Jacobi2016-11-04-rep-encore-2

Ook voor de Zondagavondzang op 20 november 2016 wordt volop gerepeteerd in de Keurhorsterkerk (aanvang 19.00 uur, Voleindingszondag)


2016-musica-jacobi

Musica Jacobi:  Op het programma staan ‘Adventi ének’ van Zoltan Kodaly, ‘Ave Maria’ van William Gomez en het ‘Ave Maria’ van Anton Bruckner, ‘Kyrie’ uit Messe Solennelle van Rossini en het ‘Kyrie’ van Franz Schubert, maar ook het ‘Prayer of the Children’ van Kurt Bestor en John Rutter’s ‘All things bright and Beautiful.

2016-kerstviering

2016-kerstavonddienstzondag 4 September 2016‘Halse dag’                

Halse dag1

Op de Halse dag is de grote kerk geopend om iedereen de gelegenheid te geven de kerk te bezoeken. De dag begint om 9.30 uur met een kerkdienst met als thema ‘Deel je leven’. Voorganger is ds. Marissa van Meijl-Buitink en Vocaal Ensemble Encore uit Varsseveld.  Een dienst voor jong en oud.  Graag tot ziens op de Halse dag in de kerk!

 

Zaterdag 27 augustus 2016: Start nieuw seizoen op locatie ‘Try Out’ te Dinxperlo

Encore Try out1

Vrijdag 3 juni 2016 vanaf 19.30 uur: Muziek vertroost Rentinkkamp, Varsseveld

Rentinkkamp

18 juni 2016: Benefietconcert ‘Actie torenhaan’:  Vier koren, die alle onder leiding staan van Gerrit te Lindert, helpen een handje om de haan weer op de toren te krijgen van de Grote of Laurentiuskerk in Varsseveld. Middels een benefietconcert op zaterdag 18 juni zamelen zij geld in voor een opknapbeurt van de kerk in hartje Varsseveld.

Poster1

 

Encorepromo1

Grote Kerk Varsseveld  open op oudejaarsmiddag.

Gouden huwelijk:  Henk en Willemien HeersinkPage1

 

Concert Encore & Emma Heijink:

‘Vocaal Ensemble Encore zingt fonkelnieuwe muziek’ Door Marja Hengeveld-Hallie

Zaterdag 13 juni is het zover: na maanden van voorbereidingen zingt Vocaal Ensemble Encore tijdens hun concert in de Grote Kerk in Varsseveld onder meer muziek die nog nooit eerder ten gehore is gebracht. De nieuwe liederen zijn gecomponeerd door Emma Heijink die van oorsprong Varssevelds is. Naast de uitvoering van deze nieuwe muziek, speelt het combo van Emma zo’n vijf stukken.

Het is vrijdagavond. De foto is gemaakt, de repetitie zit er net op. We zitten in de Varsseveldse kerk aan een geïmproviseerde tafel samen met dirigent Gerrit ter Lindert, Han Veldhorst (tenor) en Benny Bruggink (bas). Zij willen graag wat vertellen over het aanstaande concert en hun enthousiasme delen. “Het is een buitenkansje en een uitdaging dat wij door Emma zijn gevraagd haar composities te zingen”, zegt Gerrit ter Lindert. “We zijn vereerd en blij. Het wordt een prachtig concert. De muziek van Emma is licht, verrassend en uitermate moeilijk om te zingen. Maar het klinkt elke repetitie beter. De meerstemmigheid van ons koor komt zeer tot zijn recht.”

Nieuwe muziek van Emma Heijink

Benny Bruggink legt uit dat Emma Heijink (26) is geboren en opgegroeid in Varsseveld. In 2009 belandde zij in België door haar studie aan de Kleinkunstacademie in Antwerpen. Inmiddels is zij afgestudeerd en wonend Brussel. Zij wilde graag voor één keer een concert in Varsseveld opzetten. Benny: “Op deze manier kan zij iets terugdoen voor Varsseveld, het dorp van haar jeugd. Zij is buitengewoon enthousiast over het hele project. Han Veldhorst: “Niet alleen Emma is in haar nopjes over de resultaten tot nu toe. Wij zijn dat ook. Het is een geweldig plan om haar composities door Encore te laten zingen. Zo bijzonder, echt waar.”

Opzet concert op 13 juni

Naast de nieuwe muziekstukken van Emma die met passie door Encore gezongen worden, treedt Emma samen met haar combo op. Gerrit: “Emma neemt fantastische muzikanten mee uit België. Ze spelen zo’n vijf tot zes stukken. Dat dit combo van deze kwaliteit bij ons in Varsseveld speelt, is heel bijzonder. De muzikanten zijn allen afgestudeerd aan het conservatorium. Naast Emma kunnen de mensen genieten van Nathan Wouters (contrabassist), Jan Debel (piano) en Anne Bakker (viool).

Klankkleur Encore twintig jaar in balans

Zo’n twintig jaar zingen de leden van Endore meerstemmig de sterren van de hemel. Encore is opgericht door Gerrit te Lindert. Hij had toen net zijn dirigentpapieren op zak en zocht toentertijd bewust naar stemmen die mooi bij elkaar passen. Dat was geen lichtzinnige opgave, want hij wilde geen mooie stemmen wegplukken bij andere koren. Zijn uitgangspunt? ‘Zijn’ koor moest in balans zijn en uit zowel mannen- als vrouwenstemmen bestaan. Gerrit: “Ook heel belangrijk; de mensen moeten echt kunnen zingen. Als wij een nieuwe zanger nodig hebben dan is een stemtest verplicht. Bovendien geldt een proeftijd van een maand.” Het koor is al die jaren uitstekend in balans geweest. De dirigent vervolgt: “Met drie tot vijf mensen per stembereik krijg je de fijnste klankkleur.”

Het repertoire van Encore is zeer divers; van Bohemian Rhapsody tot Agnus Dei. Het koor bestaat uit twintig zangers. Ze repeteren elke vrijdagavond in de Laurentiuskerk.  Kaarten voor het concert op 13 juni Het concert is op 13 juni in de Laurentiuskerk in Varsseveld. Het duurt van 20.00 tot  ongeveer 21.30 uur. Er is geen pauze. Kaarten á € 7,50  zijn op 13 juni verkrijgbaar aan de poort. Willen mensen hun kaarten vooraf bestellen? Dat kan via de leden of per mail: info@encorevarsseveld.nl. Wees er snel bij. Vol is vol!

 

 

18 juni 2016: Benefietconcert ‘Actie torenhaan’:  Vier koren, die alle onder leiding staan van Gerrit te Lindert, helpen een handje om de haan weer op de toren te krijgen van de Grote of Laurentiuskerk in Varsseveld. Middels een benefietconcert op zaterdag 18 juni zamelen zij geld in voor een opknapbeurt van de kerk in hartje Varsseveld.

Poster1


 

2016 06 18 flyer benefiet

Vrijdag 3 juni 2016 vanaf 19.30 uur: Muziek vertroost Rentinkkamp, Varsseveld

Rentinkkamp

Clubkas Campagne 2016 gestart, óók voor Encore!!

Meer dan 1100 verenigingen en stichtingen zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de Clubkas Campagne 2016. Dit jaar stelt Rabobank vanuit het Coöperatiefonds maar liefst 100.000 euro ter beschikking. En Rabobankleden bepalen hoe het geld verdeeld wordt over de deelnemende verenigingen en stichtingen.

22 januari 2016: Ledenvergadering

Op oudejaarsdag donderdag 31 december zijn we vanaf 16.00 uur te horen in de Laurentiuskerk te   Varsseveld m.m.v. Bert Vinke, Wessel Springer en Kor Datema. Enkele nummers die werden opgenomen zijn via tabblad ‘you tube’ en op de ‘leden website’ te beluisteren.

Vrijdag 3 juni 2016 vanaf 19.30 uur: Muziek vertroost Rentinkkamp, Varsseveld

Rentinkkamp

Clubkas Campagne 2016 gestart, óók voor Encore!!

Meer dan 1100 verenigingen en stichtingen zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de Clubkas Campagne 2016. Dit jaar stelt Rabobank vanuit het Coöperatiefonds maar liefst 100.000 euro ter beschikking. En Rabobankleden bepalen hoe het geld verdeeld wordt over de deelnemende verenigingen en stichtingen.

Op oudejaarsdag donderdag 31 December 2015 zijn we vanaf 16.00 uur te horen in de Laurentiuskerk te   Varsseveld m.m.v. Bert Vinke, Wessel Springer en Kor Datema. Enkele nummers die werden opgenomen zijn via tabblad ‘you tube’ en op de ‘leden website’ te beluisteren.

Encorepromo1

Grote Kerk Varsseveld  open op oudejaarsmiddag.
De diaconie van de Protestantse Gemeente Varsseveld organiseert ook dit jaar een inloopmiddag in de Grote Kerk van Varsseveld. Als thema dit jaar is gekozen: “Een dak boven je hoofd”.
Het is een middag waarop men elkaar op de laatste dag van het jaar ook op deze mooie plek kan ontmoeten onder het genot van koffie of thee en een oliebol.
Vanaf 13:30 uur is er tijd voor ontmoeting met tussendoor muzikale momenten. Tevens kan men een kaarsje branden, in het gebedenboek schrijven, genieten van prachtige liturgische bloemstukken en werk van kunstenares Riet Bruggink-te Voortwis, die met “weefsels” aanwezig is. Stichting Barmuja zal ook met een stand aanwezig zijn. Bovendien zal de fotoclub Varsseveld een aantal schitterende foto´s ten toon stellen.
Er zijn optredens van midwinterhoornblazers 13:30 uur, Eline Smit aan de vleugel vanaf 14:00 uur, “Let Us Wander” om 15:00 uur (een viertal dames die klassieke muziek met een knipoog ten gehore brengen.) Tegen 16:00 uur treedt het Vocaal ensemble Encore op o.l.v. van Gerrit te Lindert. Dit ensemble zal ook haar medewerking verlenen aan de afsluitende oudejaarsdienst om 17:00 uur met ds. Kor Datema.

Gouden huwelijk:  Henk en Willemien HeersinkPage1

Donderdag 10 December 2015 zijn we uitgenodigd in het WZC Dr Jenny te Dinxperlo,

Zondag 13 december zijn we aanwezig op de Kerstmarkt te Varsseveld in een kerk vol mooie klanken en creativiteit: er zijn concerten te beluisteren van Concordia, Joy for Music, Eigenwies, Varsseveld’s Mannenkoor en Encore. Tussen de muzikale optredens door zullen kinderen van De Meeander een kerstverhaal voorlezen. Ook tonen diverse mensen hun persoonlijke kunst en creativiteit. En natuurlijk zijn er ook nu weer enkele goede doelen die hun verhaal doen. Voldoende Reden om tijdens de kerstmarkt de kerk binnen te gaan!

19 september en 17 oktober 2015 Koorscholing onder leiding van Dorien Lievers

10 juli 2015 Afsluiting van het seizoen

Op uitnodiging van Petra en Ina werd het seizoen afgesloten in Dinxperlo-Suderwick. Een foto verslag is te vinden in ons fotoalbum. Na een rondleiding langs de grens en een bezoek aan het Grenslandmuseum liet een ieder zich het ijs bij Claudio goed smaken!

Concert Encore & Emma Heijink:

Vocaal Ensemble Encore zingt fonkelnieuwe muziek Door Marja Hengeveld-Hallie

Zaterdag 13 juni is het zover: na maanden van voorbereidingen zingt Vocaal Ensemble Encore tijdens hun concert in de Grote Kerk in Varsseveld onder meer muziek die nog nooit eerder ten gehore is gebracht. De nieuwe liederen zijn gecomponeerd door Emma Heijink die van oorsprong Varssevelds is. Naast de uitvoering van deze nieuwe muziek, speelt het combo van Emma zo’n vijf stukken.

Het is vrijdagavond. De foto is gemaakt, de repetitie zit er net op. We zitten in de Varsseveldse kerk aan een geïmproviseerde tafel samen met dirigent Gerrit ter Lindert, Han Veldhorst (tenor) en Benny Bruggink (bas). Zij willen graag wat vertellen over het aanstaande concert en hun enthousiasme delen. “Het is een buitenkansje en een uitdaging dat wij door Emma zijn gevraagd haar composities te zingen”, zegt Gerrit ter Lindert. “We zijn vereerd en blij. Het wordt een prachtig concert. De muziek van Emma is licht, verrassend en uitermate moeilijk om te zingen. Maar het klinkt elke repetitie beter. De meerstemmigheid van ons koor komt zeer tot zijn recht.”

Nieuwe muziek van Emma Heijink

Benny Bruggink legt uit dat Emma Heijink (26) is geboren en opgegroeid in Varsseveld. In 2009 belandde zij in België door haar studie aan de Kleinkunstacademie in Antwerpen. Inmiddels is zij afgestudeerd en wonend Brussel. Zij wilde graag voor één keer een concert in Varsseveld opzetten. Benny: “Op deze manier kan zij iets terugdoen voor Varsseveld, het dorp van haar jeugd. Zij is buitengewoon enthousiast over het hele project. Han Veldhorst: “Niet alleen Emma is in haar nopjes over de resultaten tot nu toe. Wij zijn dat ook. Het is een geweldig plan om haar composities door Encore te laten zingen. Zo bijzonder, echt waar.”

Opzet concert op 13 juni

Naast de nieuwe muziekstukken van Emma die met passie door Encore gezongen worden, treedt Emma samen met haar combo op. Gerrit: “Emma neemt fantastische muzikanten mee uit België. Ze spelen zo’n vijf tot zes stukken. Dat dit combo van deze kwaliteit bij ons in Varsseveld speelt, is heel bijzonder. De muzikanten zijn allen afgestudeerd aan het conservatorium. Naast Emma kunnen de mensen genieten van Nathan Wouters (contrabassist), Jan Debel (piano) en Anne Bakker (viool).

Klankkleur Encore twintig jaar in balans

Zo’n twintig jaar zingen de leden van Endore meerstemmig de sterren van de hemel. Encore is opgericht door Gerrit te Lindert. Hij had toen net zijn dirigentpapieren op zak en zocht toentertijd bewust naar stemmen die mooi bij elkaar passen. Dat was geen lichtzinnige opgave, want hij wilde geen mooie stemmen wegplukken bij andere koren. Zijn uitgangspunt? ‘Zijn’ koor moest in balans zijn en uit zowel mannen- als vrouwenstemmen bestaan. Gerrit: “Ook heel belangrijk; de mensen moeten echt kunnen zingen. Als wij een nieuwe zanger nodig hebben dan is een stemtest verplicht. Bovendien geldt een proeftijd van een maand.” Het koor is al die jaren uitstekend in balans geweest. De dirigent vervolgt: “Met drie tot vijf mensen per stembereik krijg je de fijnste klankkleur.”

Het repertoire van Encore is zeer divers; van Bohemian Rhapsody tot Agnus Dei. Het koor bestaat uit twintig zangers. Ze repeteren elke vrijdagavond in de Laurentiuskerk.  Kaarten voor het concert op 13 juni Het concert is op 13 juni in de Laurentiuskerk in Varsseveld. Het duurt van 20.00 tot  ongeveer 21.30 uur. Er is geen pauze. Kaarten á € 7,50  zijn op 13 juni verkrijgbaar aan de poort. Willen mensen hun kaarten vooraf bestellen? Dat kan via de leden of per mail: info@encorevarsseveld.nl. Wees er snel bij. Vol is vol! Voorpublicatie concert 13 juni:

Zomerconcert Encore en Emma Heijink Op zaterdag 13 juni geven vocaal ensemble Encore en Emma Heijink een gezamenlijk zomerconcert in de Laurentiuskerk te Varsseveld.

Emma Heijink, afkomstig uit Varsseveld, verhuisde in 2009 naar Antwerpen vanwege haar studie aan de kleinkunstacademie. Inmiddels is ze afgestudeerd en woonachtig in Brussel. In de afgelopen jaren kwam zij regelmatig terug naar haar geboortestreek o.a. voor het begeleiden van diverse koren op piano.

Eind 2014 nam zij het initiatief tot een concert in overleg met Gerrit te Lindert, de dirigent van Encore.  Speciaal voor deze samenwerking schreef Emma muziek voor Encore en brengt zij drie ervaren muzikanten uit België mee. Ook het inmiddels bekende ‘Tiny share of time’ zal met Encore gezongen worden. Het belooft een muzikaal verrassend concert te worden.  

Nathan Wouters:   Contrabassist Nathan Wouters groeide op in een muzikale familie. In 2004 won hij de eerste prijs in de ‘Music Live Competition’, georganiseerd door Jeugd en Muziek Vlaanderen. Vervolgens voltooide hij zijn klassieke opleiding en vervolmaakte hij zijn studies aan de jazzafdeling van het conservatorium van Antwerpen met Grootste Onderscheiding. Nathan Wouters werkte samen met diverse muzikanten en stond op de voornaamste binnen- en buitenlandse club- en festivalpodia.

Jan Debel:   Naast een volwaardige opleiding jazz piano verdiept Jan zich momenteel in een opleiding klassieke piano aan het conservatorium. Hij speelde op Jazz Middelheim en bij ‘An expedition into the Mind of Sergeant Fuzzy’ en ‘Framework’. Jan is naast pianist ook componist en maakt eigen arrangementen. Naast solo optredens speelt hij ook klassieke kamermuziek met zijn pianotrio.

Anne Bakker:  Zij is een violiste die actief is in verschillende muzikale genres. Anne studeerde aan het Conservatorium (Arnhem en Rotterdam) en werkte samen met verschillende muzikanten. Recentelijk tourde ze door Brazilië, Europa en Dubai als lid van een akoestisch trio onder leiding van voormalig Iron Maiden-zanger Blaze Bayley. Ook is Anne lid van het Goskel Yilmaz Ensemble, dat Turks georiënteerde muziek maakt. Tenslotte is Anne ook actief als singer-songwriter, waarbij ze zichzelf begeleidt op viool of gitaar.   Ter voorbereiding op het concert was Emma Heijink vrijdag opnieuw van de partij tijdens de repetitie.

============================================================== Medewerking diensten Goede Vrijdag en Paaszondag 3 en 5 april 2015 Encore verleent medewerking aan de vieringen op Goede Vrijdag om 15.00 uur in het Dr Jenny Woonzorgcentrum te Dinxperlo en Paaszondag om 10.00 uur in de Oude St-Mauritiuskerk te Silvolde. Afbeeldingsresultaat voor dr jenny woonzorgcentrum dinxperloAfbeeldingsresultaat voor nederlands hervormde kerk silvolde            

 

december 1974          Gerrit en Leida            6 december 2014

Gerrit staat voor ons klaar om samen te gaan zingen                                                   

Hij is heel enthousiast en laat ons lekker swingen                                                         Van klassiek tot modern, het kan hem echt niets schelen                                              En steeds speelt hij het voor, het gaat hem nooit vervelen En zo houden ze het vol al weer zo’n veertig jaar                                                         Zijn Gerrit en Leida een heel gelukkig paar                                                                    Dat vieren we nu samen, gezellig met een drankje                                                        En wat is op zijn plaats, een welgemeend bedankje!    (tekst uit toegezongen lied)  

 

Op zondagmiddag 14 december en zaterdagavond 20 December 2014  geven Encore en Vrouwenkoor Musica twee gezamenlijke kerstconcerten. Deze bijzondere ontmoeting staat onder leiding van dirigenten Gerrit te Lindert en Elske te Lindert.                  Wim Ruessink begeleidt het concert op orgel. Stukken die op het programma staan, zijn onder andere: O Magnum Mysterium van Thomás Luis da Victoria én Morten Lauridsen, het Weinachtslargo van Francesco Manfredini, Uns ist ein Kindlein heut gebor’n van Johan Sebastian Bach, What sweeter music van John Rutter  en de Grande Messe de Noël van François Auguste Gevaert (Musica). Samen wordt het veelstemmige Die Könige van Peter Cornelius gezongen. Ook See amid the winter’s snow van John Goss staat op het programma! 

 

Vrouwenkoor Musica

‘Samenwerken met Kerst’ :
Vorig jaar is dit concert op het laatste moment door omstandigheden niet doorgegaan. We zijn heel erg blij dat we de samenwerking waar we zoveel zin in hadden, dit jaar wel aan kunnen gaan. Zelfs twee keer: op zaterdagavond 20 december brengen we het programma ook in de Grote Kerk in Varsseveld.
Blij zijn we ook dat we het geweldige stuk ‘Grande Messe de Noël’ van François Auguste Gevaert weer uitvoeren. In 2012 zongen we dit stuk al in Winterswijk en in Dinxperlo bij het speciale benefietconcert voor het weeshuis Egyam. Nu staat het stuk opnieuw op onze lessenaars. Onder leiding van dirigent Elske te Lindert en begeleid door de Winterswijkse organist Wim Ruessink brengen we dit prachtige negentiende eeuwse stuk opnieuw ten gehore.
Natuurlijk zingen we ook samen met Encore een aantal mooie liederen en neemt Encore een deel van het programma voor eigen rekening. Zo zullen liederen van onder andere Rutter en Bach harmonieus samengaan met de Mis van Gevaert.
Wij weten zeker dat het een prachtig concert zal worden en hopen u hierbij te mogen begroeten, zodat u met ons kunt meegenieten.  Vrouwenkoor Musica 

23 november 2014: medewerking zondagavonddienst  in de Keurhorsterkerk

Op deze ‘Voleindingszondag’, de laatste van het Kerkelijk Jaar worden onze doden herdacht. Encore zingt het ‘Kyrie’ uit het Requiem van Karl Jenkins en ‘Lacrimosa’ uit die van Mozart. De liederen voor de samenzang zijn bij dit thema aangepast.            Bert Vinke speelt  ‘Wachet auf, ruft uns die Stimme’ van Johann Sebastian Bach. Aanvang van de dienst: 19.00 uur.

 

Nieuw tabblad: leden website

Er is een nieuw tabblad aan onze site toegevoegd: leden website. Via een inlogcode kunnen leden dit blad openen. Hier zijn een aantal nummers van eerdere concerten te beluisteren. Daarnaast zal er ook oefenmateriaal geplaatst worden.

Vrijdag 20 December 2013: Tijdens onze repetitieavond werd een fotosessie gedaan door Gerrit Huinink: een nieuwe foto in de header.     Hierbij een korte terugblik op het ‘volgen’ van onze website. Tot nu toe staat de teller op ruim 5.700 lezers, waarvan 3.000 uit Nederland. Maar internationaal worden we ook bekeken: opvallend het grote aantal uit de Oekraïne: ruim 1.000! Daarnaast in veel verschillende landen: VS: 600, Duitsland: 230, China: 114, Israël: 97 en verder ook in Frankrijk, Canada, Japan en in minder mate in landen als Taiwan, Ethiopië en Moldavië. In juni telden we de hoogste maandscore: 520 tegenover de laagste in augustus: 166. Ook de filmpjes op You Tube worden regelmatig bekeken/beluisterd: de teller is hier de 21.000 gepasseerd. Absolute topper is hier: A prayer van John Rutter.

11 juli 2014 Slotavond

Vrijdagavond: afsluiting van alweer een zeer muzikaal jaar. Om 19.00 uur werd verzameld bij Theeschenkerij Natuurlijk Buiten aan de Toldijk te Sinderen. Na een heerlijke kop koffie en plak cake werd een wandeling gemaakt door de natuurtuin, waar zich o.a. een grote vijver, groente-, kruiden- en bloementuin bevinden. Je kunt er een hele tijd rondlopen, telkens ontdek je weer iets bijzonders… een bijenhotel, een muizenruiter, en nog veel meer. Hierna, het was inmiddels 21 uur, werd de avond voortgezet in Breedenbroek, waar we gastvrij werden ontvangen door Riet en haar man Henk. Ze hadden een deel van een schuur opgeruimd (De Kringloop was er zelfs aan te pas gekomen). Een klus waar ze al tijden tegenop keken. Nu moest het dan toch gebeuren. De schuur was vrolijk aangekleed met feestverlichting en vlaggetjes. We hebben er gezellig gezeten, er was voldoende te smullen en te drinken.We wensen iedereen een prettige vakantie, om daarna uitgerust en vol vitaminen de repetities te hervatten op vrijdag 5 september.

Zaterdag 14 juni 2014: Encore viert de zomer!                                                       

Bijna vakantie van school of werk, lekker weer, vrolijke gezichten… Het is duidelijk: de zomer komt er aan! Vocaal Ensemble Encore heeft ook de kriebels en viert het begin van de zomer daarom met een zomers concert op zaterdagavond 14 juni vanaf 20.00 uur in de Keurhorsterkerk in Sinderen.

Tijdens de avond worden er afwisselende nummers ten gehore gebracht: het Largo van Antonin Dvorák (1893) komt langs, maar ook Memory uit de musical Cats van Andrew Lloyd Webber (1981) en traditional Buffalo Gals van Bob Chilcott. Andere nummers die Encore zal zingen zijn Cent Mille Chansons (oorsprong uit de Mattheus Passion) van Eddie Marnay, The Fountain  (prelude van Chopin), Der Frühling (Våren) van Edvard Grieg (1880) , De Doodgewoonste Dingen van Cor Versteeg (1976) en It’s summertime van Tom Jameson (1958) en meer zomerse liederen!

Pianist Wessel Springer verzorgt de begeleiding op piano en dirigent is Gerrit te Lindert. Carlijn Veldhorst uit Dinxperlo en Margo Hengeveld uit De Heurne zullen tijdens het concert ook een aantal nummers zingen en zichzelf daarbij begeleiden.

PR voor het zomeroptreden 14 juni 2014 in de Keurhorst

Flyer zomerconcert 2014:

Zomerconcert 14 juni 2014

 

Goede Vrijdag, 18 april 2014

Encore verleent medewerking aan de viering in het Dr Jenny Woonzorgcentrum te Dinxperlo op vrijdag 18 april. Aanvang: 15.00 uur.                                                     Naast enkele fraaie choralen wordt ook de cantate ‘Jesus bleibet meine freude’ van J.S. Bach gezongen.

Vrijdag 20 december 2013: Tijdens onze laatste repetitieavond werd een fotosessie gedaan door Gerrit Huinink.  Met een nieuwe foto in de header hierbij een korte terugblik op het ‘volgen’ van onze website. Tot nu toe staat de teller op ruim 5.700 lezers, waarvan 3.000 uit Nederland. Maar internationaal worden we ook bekeken: opvallend het grote aantal uit de Oekraïne: ruim 1.000! Daarnaast in veel verschillende landen: VS: 600, Duitsland: 230, China: 114, Israël: 97 en verder ook in Frankrijk, Canada, Japan en in minder mate in landen als Taiwan, Ethiopië en Moldavië. In juni telden we de hoogste maandscore: 520 tegenover de laagste in augustus: 166. Ook de filmpjes op You Tube worden regelmatig bekeken/beluisterd: de teller is hier de 21.000 gepasseerd. Absolute topper is hier: A prayer van John Rutter.

Zondag 15 december zingt Encore op de Kerstmarkt te Varsseveld. Vanaf 14.15 uur staat ons optreden gepland in de Laurentiuskerk.

24 november 2013  De laatste zondag van het kerkelijk jaar. Encore werkt mee aan de viering van eeuwigheidszondag te Halle. In deze dienst staan we in het bijzonder stil bij de overledenen. Encore zingt o.a. enkele stukken uit het Requiem van Gabriel Fauré.

11 oktober 2013, Welkom Willie  Tot onze vreugde is de vacante plek bij de baspartijen weer ingevuld! Na enkele ‘proef’repetities is Willie te Beest uit Dinxperlo toegetreden tot Encore. Zijn prachtige basstem maakt Encore compleet.

Voor de komende tijd staat er weer veel op het programma: 24 november te Halle, 15 december op de kerstmarkt te Varsseveld. Het geplande concert in samenwerking met Musica te Dinxperlo op 21 december is komen te vervallen. In overleg met Musica wordt naar nieuwe data in 2014 gezocht.

Start nieuwe seizoen 2013-2014: eerste repetitie op 6 september,  aanvang om 20.00 uur en in verband met het (sub)tropisch klimaat de kelen weer afkoelen om 21.30 uur met heerlijk ijs eten bij ‘de Heer’.

12 juli 2013: Slotavond Encore 

Vrijdag hebben we ons seizoen afgesloten met een laatste repetitie voor de zomerstop in de Anthonius Kapel te Sinderen. Van 19.45 tot 20.15 uur zongen we nummers uit de ‘oude doos’ tegenover een klein, maar zeer enthousiast publiek. Vervolgens ging het via een landelijke fietstocht naar de fraaie locatie ‘huize Rieki’, waar nog lang werd ‘nagebabbeld’ over het afgelopen muzikale seizoen.

 

30 juni 2013: Encore werkt mee aan dienst in Ontmoetingskerk te Doetinchem

Aanstaande zondag gaat ds. Liesbeth van Hilten-Matthijssen uit Apeldoorn voor. Het thema van de dienst is: Hoe volg je Jezus. Steef Oosterbeek bespeelt het orgel.

22 juni 2013 : 25 jarig huwelijksfeest Han en Dini

Encore bracht een passende ode aan het zilveren bruidspaar. Op de wijs van onze inzinger ‘Die Henn’, maar met aangepaste tekst, werd een muzikaal hoogstandje geleverd.

 

Dubbelconcert: 2 en 8 juni 2013

Er is hard gewerkt om enkele opnames van het succesvolle optreden te ‘uploaden’. Deze worden geplaatst onder het tabblad ‘You tube’.  Hier zijn Bohemian Rhapsody   met andere nummers te beluisteren.

Na een goede voorbereiding kunnen Encore en het Symfonieorkest terugkijken op 2 prachtige concerten. Onder leiding van Gerrit te Lindert werd  een zeer afwisselend programma ingestudeerd. Koor en orkest zijn samen te beluisteren in The Dance en False Love uit the Bavarian Highlands (Sir Edward Elgar), solisten in het fraaie The Fountain (Frédéric Chopin) en Ombrai mai fu (Händel). Maar ook Bohemian Rhapsody (Freddy Mercury) en Hirtenchor (Schubert) komen voorbij.                        De presentatie van beide concerten is in handen van Elly van Ballegooijen.

 

 

31 december 2012:  ‘Open deur’: oudejaarsmiddag Laurentiuskerk te Varsseveld

 

Maandag 31 december stonden vanaf 13.30 uur de deuren van de Laurentiuskerk open en werden bezoekers ontvangen met de klanken van de Midwinterhoornblazers. Vanaf 14.00 trad Ensemble Psalm 150 op. Hierna volgde Ida Wisman (sopraan), begeleid door Bert Vinke. Tinie Meuleman wisselde dit af met het voorlezen van verhalen. Om 16.00 uur stond Encore klaar met o.a.: Prayer of thankful praise, Prayer of the children, The long day closes, Resonet in laudibus, Quem pastores laudavere en The lord bless you and keep you.

Verder werkten mee: Liturgisch bloemschik werkgroep, Hester Westerveld namens project ‘Joni’, en beeldend kunstenaar Maron Hilverda uit Gaanderen.                              Aansluitend was er om 17.00 uur een oudejaarsdienst o.l.v. Kor Datema met als thema ‘de tijd’. Fijn dat er voor de gehele middag zo’n enorme belangstelling was, koffie/thee en een oliebol maakten het compleet!

Voor een fotoverslag zie ons fotoalbum.

24 december 2012    Kerstnacht in de Laurentiuskerk, aanvang 22.00 uur,

met medewerking van:  Encore,  Jarik de Graaff orgel, piano  en Frederiek Lunshof voorganger

Ook via You Tube te beluisteren: Cantique de Noël, Quem pastores laudavere, See amid the wintersnow

Vrijdagavond  21 december 2012  verzorgde Encore een gezellig ‘zanguurtje’ vanaf 19.00 uur, geheel in kerstsfeer in verzorgingscentrum Bettekamp te Varsseveld. Onze muziekcommissie had een afwisselend kerstrepertoire samengesteld. Hierin was ook ruimte voor samenzang met de bezoekers. Bekende en minder bekende liederen kwamen voorbij. De warme belangstelling bleek ook uit de geheel gevulde ontmoetingsruimte. Het gezellig samenzijn werd besloten met heerlijke koffie, thee en kerstkransjes.

 

21 oktober 2012 Encore werkt mee aan dialectdienst in Halle                                                      Zondag 21 oktober om 9.30 uur werkte Encore mee aan een dialectdienst met als thema: ’t Schip met zoere appels. Voorganger: Jan Leijenhorst uit Barchem. Zowel de voorganger alsook door het koor werd alles in het Achterhoekse dialect uitgevoerd. Het werd een sfeervolle dienst in de ‘karke van Halle’. De liederen die samengezongen werden, zijn ook te vinden in het ’t Achterhooks liedbook. Zie hiervoor ook: www.leijenhorst.nl

Van Ans Klein Hesselink ontvingen we onderstaande reactie: Wat een prachtige dienst was het vanmorgen. Goed voorbereid, een volle kerk en een koor dat prachtige liederen voor en met ons zong. Vocaal ensemble Encore, ik kan alleen maar zeggen dat ik genoten heb. Normaal vind ik zingen in het dialect moeilijk, maar met jullie ondersteuning ging het vanzelf en de liederen die jullie alleen zongen klonken zo mooi, vooral het laatste lied “O Vader, onzen lieven Heer”, bezorgde mij kippenvel.

 

 

Helden om de hoek

Vrijdagavond  9 november 2012 organiseerde de Rabobank in de Wesenthorst te Ulft een ontmoeting voor ruim 250 vrijwilligers uit de regio. Namens Encore was Ina Freriks aanwezig. Een avondje met uitwisseling van ervaringen onder het genot van een heerlijke stamppotmaaltijd. Ook waren er workshops georganiseerd met als thema ‘hoe versterk ik mijn vereniging’. Aansluitend was er de uitreiking van de vrijwilligersprijs bestaande uit 12 waardecheques ter ondersteuning van de Helden om de Hoek.

Onze heldin Ina mocht namens Encore een cheque ter waarde van maar liefst € 300,- in ontvangst nemen!

Tijdelijke versterking: Carlijn Veldhorst en Margo Hengeveld komen tot en met december 2012 ons koor versterken bij resp. de sopranen en alten. (Klik op de link om meer van dit duo te horen!!!)

 

DVD van The Armed Man

Han Bruggink is er in geslaagd een dvd samen te stellen van de muziek én de vertoonde filmpjes ( verzameld door Joke Veenink) van het benefietconcert op 22 september 2012: A Mass for Peace van Karl Jenkins.

Henk heeft een eerste bestelling gedaan en neemt 3 DVD’s met veel plezier in ontvangst! De eerste oplage is op dit moment geheel uitgegeven.

 

22 september 2012

Benefietconcert in Laurentiuskerk                                                                       Tijdens het concert is de muziek vanaf de orgelzolder opgenomen. Een deel van de Prayer of the children is nu te beluisteren op You Tube (tabblad).

han

Het is een bewuste keuze ‘the Armed Man’ van Karl Jenkins ook wel Mass for Peace genoemd, in de Vredesweek op te voeren. Na maanden van repeteren door het koor en voorbereidt door een gedreven commissie, wordt dit indrukwekkende muziekstuk op zaterdag 22 september opgevoerd in de Laurentiuskerk in Varsseveld. Een selecte groep muzikanten wordt bereid gevonden hieraan hun medewerking te verlenen. De opbrengst van het concert is bestemd voor het Joni-project.

Het koor opent de avond met het aangrijpende ‘Prayer of the Children’ van Kurt Bestor. Voorzitter Henk Berentschot heet het publiek welkom en geeft vervolgens het woord aan Hester Westerveld, de voorzitter van de Stichting Joni. Zij vertelt in het kort iets over de stichting en waar deze voor staat: het bieden van gelijke mogelijkheden op onderwijs, plezier, zelfontplooiing en ontwikkeling aan kansarme kinderen in Addis Abeba (Ethiopie) ongeacht afkomst of religie.

Vervolgens wordt door dirigent Gerrit te Lindert de inzet aangegeven van het eerste deel van the Armed Man, het l’Homme armé en wordt het publiek door muziek en beeldmateriaal als het ware meegezogen het strijdperk in. Zeer bijzonder is de oproep tot het gebed door de imam van Terborg en het overweldigende ‘Charge’ (‘val aan’) door koor en orkest, gevolgd door the Last Post gespeeld door trompettist Wim Lammers vanaf de orgelzolder. Na de laatste tonen van de prachtige slothymne ‘God shall wipe away all tears’ laat het publiek in de overvolle kerk middels een staande ovatie weten genoten te hebben van dit bijzondere optreden.

Tijdens het dankwoord kan de voorzitter de opbrengst van het concert overhandigen aan Hester Westerveld: een cheque van €3000,-.

Vocaal ensemble ‘Encore’ heeft dit concert met heel veel plezier verzorgd en bedankt alle muzikanten voor hun enthousiaste medewerking, de filmmakers voor de vele uren knip en plakwerk, de sponsoren en vooral het fantastische publiek voor hun bijdrage aan het concert en de Stichting Joni.

Stichting Joni neemt cheque met blijdschap in ontvangst!

Encore ontvangt 500,- van Rabobank

Op vrijdag 31 augustus j.l. werd door mevrouw Johanna te Rietstap als lid van de ledenraad van de Rabobank Graafschap-Zuid een cheque van € 500,- overhandigd aan Encore. Mevrouw Te Rietstap kreeg deze cheque ter beschikking uit het zogenaamde coöperatief dividend van de Rabobank. De Rabobank wil hiermee maatschappelijke en culturele activiteiten ondersteunen Henk Berentschot, voorzitter van Encore, nam de cheque met zichtbaar plezier in ontvangst: “We zijn erg blij met deze cheque en zullen hem goed besteden aan ons koor!”

 

Recensie: de Gelderlander 23 september 2012:

Nav Mass for peace

 

Aandacht voor concert Encore en Projectorkest

Het benefietconcert op 22 september nadert snel, er wordt steeds drukker geoefend en gelukkig pikt ook de pers ons concert nu op. Zo zette www.filmaalten een mooi stukje op hun site, de redactie van Rondom Dinxperlo stuurde afgelopen zondag een redacteur en fotograaf en plaatste een artikel op hun website en in hun weekblad, op Facebook is een evenement aangemaakt, De Gelderlander en Optimaal FM hebben een bericht opgenomen in de agenda en natuurlijk staat er ook een mooi stukje op de site van Stichting Joni .

 

Gevonden in de ‘oude doos’:

 

 

2012:   10-17 augustus: lancering website (Han)