Archief

 

opmerking: enkele foto’s gemaakt door Gerrit Huinink staan (geheel) onder in dit tabblad

Concert 20 januari 2024: Woar geet ’t hen?

Vocaal Ensemble Encore neemt u onder de titel ‘Woar geet ’t hen?’ mee op een winterse reis. De bestemming is onbekend. Onderweg ontmoet het koor een vreemdeling die de weg kwijt is. Het koor nodigt hem uit om samen verder te reizen.

Het koor bezingt de winter in al zijn hoedanigheden: de in stilte vallende sneeuw, alleen op weg op een donkere avond, de barre kou, het noorderlicht, de eenzame winteravond maar ook een wondermooie bloem: de roos.

In het 2e deel van het concert wordt de mis Eesti Missa uitgevoerd. De mis is in 1992 gecomponeerd door de Estse componist Urmas Sisask .

Kaartverkoop aan de kassa.

 

Kerst 2022:

Carol of the bells, M. Leontovich

_______________________________________________________________________________________________

Enkele opnames van het zomerconcert 2022 zijn te bekijken/beluisteren via de ‘ledenwebsite’  onder ‘concertuitvoeringen’.

___________________________________________________________________________________________

Zondag  Cantate: Zingt!   15 mei 2022

Laurentiuskerk Varsseveld: 10.00 uur

voorganger: ds Frederiek Lunshof

Klik op ‘cantate’ voor link naar ‘uitzending gemist’

__________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________

14 november 2021: Medewerking ochtenddienst Laurentius kerk met o.a.: Music changes the world, Kyrie (Gounod), The Ground, lied 900,  Forever Music (voor opname: zie ledensite)

 Lïga Vilmane (*zie ook tabblad)

Van dit concert is een opname gemaakt.

 

_____________________________________________

______________________________________________________________________________________________

 

Dubbelconcert Encore en Vocaliste:

‘Shining night’

Vocaal Ensemble Encore en Kleinkoor Vocaliste bundelden de krachten in een gezamenlijk concert op zaterdagavond 23 maart om 20.00 uur in de Laurentiuskerk in Varsseveld. Onder leiding van dirigent Gerrit te Lindert werden er prachtige stukken ten gehore gebracht.

Beide koren kregen ondersteuning van Jorrick Simmes op piano en Bert Vinke op orgel. Ook een blazersensemble van Psalm 150 voerde enkele nummers op. De koren zongen gezamenlijk onder andere ‘Sure on this shining night’ van Morten Lauridsen, ‘The Ground’ van Ola Gjeilo en het ‘Kyrie’ van Gioachino Rossini.

Vocaal Ensemble Encore zong daarnaast enkele popnummers, waaronder ‘Bridge over troubled water’ van Simon and Garfunkel en ‘Memory’ uit de musical Cats. Kleinkoor Vocaliste gooide het over een andere boeg met uitvoeringen van ondermeer ‘Esti dal’ van Zoltan Kodaly en ‘Calme des nuits’ van Camille Saint-Saens.

_________________________________________________________________________________________

>>>De opnames van concerten zijn te beluisteren via Ledenwebsite onder ‘concert uitvoeringen’.<<<

Luchtig nazomerconcert Encore:

Als intermezzo een optreden van Zanggroep Switch uit Etten, onder leiding van dirigente Belinda Kamps, met bewerkingen van nummers uit de meer hedendaagse popmuziek.

________________________________________________________________________

Zaterdag 1 september na een extra repetitie welkom bij de fam Westerveld:

________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

  • 18 november 2018: zondagavondzang mmv Encore in de Keurhorsterkerk (onder dit linkje te beluisteren) te Sinderen
  •   9 december 2018: Kerstmarkt te Varsseveld
  • 14 december 2018: Encore verleent medewerking aan kerstviering in de Bettekamp te Varsseveld, aanvang 19.00 uur

____________________________________________________________________

Goede vrijdag 30 maart 2018 : Careaz dr Jenny te Dinxperlo.

 

__________________________________________________________________

Han Bruggink maakte een korte compilatie van ons concert ‘Walking in the air‘. (klik link)

Zondag 15 oktober 2017:

 

___________________________________________________________________________

 

 

26 november 2016 Winterswijk, opnames gemaakt tijdens concert Musica Jacobi:

gn-rep12016-11-18-rep-wim-ruessink-2b

2016-11-18-rep-wim-reussink-a

 

Zaterdag 27 augustus 2016: Start nieuw seizoen op locatie ‘Try Out’ te Dinxperlo

Encore Try out1

Vrijdag 3 juni 2016 vanaf 19.30 uur: Muziek vertroost Rentinkkamp, Varsseveld

Rentinkkamp

18 juni 2016: Benefietconcert ‘Actie torenhaan’

Poster1

 

 

Concert Encore & Emma Heijink:

 

 

 

18 juni 2016: Benefietconcert ‘Actie torenhaan’:

Poster1


2016 06 18 flyer benefiet

Vrijdag 3 juni 2016 vanaf 19.30 uur: Muziek vertroost Rentinkkamp, Varsseveld

Rentinkkamp

 

10 juli 2015 Afsluiting van het seizoen

Concert Encore & Emma Heijink:

Vocaal Ensemble Encore zingt fonkelnieuwe muziek Door Marja Hengeveld-Hallie

Zaterdag 13 juni is het zover: na maanden van voorbereidingen zingt Vocaal Ensemble Encore tijdens hun concert in de Grote Kerk in Varsseveld onder meer muziek die nog nooit eerder ten gehore is gebracht. De nieuwe liederen zijn gecomponeerd door Emma Heijink die van oorsprong Varssevelds is. Naast de uitvoering van deze nieuwe muziek, speelt het combo van Emma zo’n vijf stukken.

Het is vrijdagavond. De foto is gemaakt, de repetitie zit er net op. We zitten in de Varsseveldse kerk aan een geïmproviseerde tafel samen met dirigent Gerrit ter Lindert, Han Veldhorst (tenor) en Benny Bruggink (bas). Zij willen graag wat vertellen over het aanstaande concert en hun enthousiasme delen. “Het is een buitenkansje en een uitdaging dat wij door Emma zijn gevraagd haar composities te zingen”, zegt Gerrit ter Lindert. “We zijn vereerd en blij. Het wordt een prachtig concert. De muziek van Emma is licht, verrassend en uitermate moeilijk om te zingen. Maar het klinkt elke repetitie beter. De meerstemmigheid van ons koor komt zeer tot zijn recht.”

Nieuwe muziek van Emma Heijink

Benny Bruggink legt uit dat Emma Heijink (26) is geboren en opgegroeid in Varsseveld. In 2009 belandde zij in België door haar studie aan de Kleinkunstacademie in Antwerpen. Inmiddels is zij afgestudeerd en wonend Brussel. Zij wilde graag voor één keer een concert in Varsseveld opzetten. Benny: “Op deze manier kan zij iets terugdoen voor Varsseveld, het dorp van haar jeugd. Zij is buitengewoon enthousiast over het hele project. Han Veldhorst: “Niet alleen Emma is in haar nopjes over de resultaten tot nu toe. Wij zijn dat ook. Het is een geweldig plan om haar composities door Encore te laten zingen. Zo bijzonder, echt waar.”

Opzet concert op 13 juni

Naast de nieuwe muziekstukken van Emma die met passie door Encore gezongen worden, treedt Emma samen met haar combo op. Gerrit: “Emma neemt fantastische muzikanten mee uit België. Ze spelen zo’n vijf tot zes stukken. Dat dit combo van deze kwaliteit bij ons in Varsseveld speelt, is heel bijzonder. De muzikanten zijn allen afgestudeerd aan het conservatorium. Naast Emma kunnen de mensen genieten van Nathan Wouters (contrabassist), Jan Debel (piano) en Anne Bakker (viool).

Klankkleur Encore twintig jaar in balans

Zo’n twintig jaar zingen de leden van Endore meerstemmig de sterren van de hemel. Encore is opgericht door Gerrit te Lindert. Hij had toen net zijn dirigentpapieren op zak en zocht toentertijd bewust naar stemmen die mooi bij elkaar passen. Dat was geen lichtzinnige opgave, want hij wilde geen mooie stemmen wegplukken bij andere koren. Zijn uitgangspunt? ‘Zijn’ koor moest in balans zijn en uit zowel mannen- als vrouwenstemmen bestaan. Gerrit: “Ook heel belangrijk; de mensen moeten echt kunnen zingen. Als wij een nieuwe zanger nodig hebben dan is een stemtest verplicht. Bovendien geldt een proeftijd van een maand.” Het koor is al die jaren uitstekend in balans geweest. De dirigent vervolgt: “Met drie tot vijf mensen per stembereik krijg je de fijnste klankkleur.”

Het repertoire van Encore is zeer divers; van Bohemian Rhapsody tot Agnus Dei. Het koor bestaat uit twintig zangers. Ze repeteren elke vrijdagavond in de Laurentiuskerk.  Kaarten voor het concert op 13 juni Het concert is op 13 juni in de Laurentiuskerk in Varsseveld. Het duurt van 20.00 tot  ongeveer 21.30 uur. Er is geen pauze. Kaarten á € 7,50  zijn op 13 juni verkrijgbaar aan de poort. Willen mensen hun kaarten vooraf bestellen? Dat kan via de leden of per mail: info@encorevarsseveld.nl. Wees er snel bij. Vol is vol!

 

 

 

23 november 2014: medewerking zondagavonddienst  in de Keurhorsterkerk

 

Zomerconcert 14 juni 2014

 

 

 

 

Benefietconcert in Laurentiuskerk                                                                       Tijdens het concert is de muziek vanaf de orgelzolder opgenomen. Een deel van de Prayer of the children is nu te beluisteren op You Tube (tabblad).

han

Het is een bewuste keuze ‘the Armed Man’ van Karl Jenkins ook wel Mass for Peace genoemd, in de Vredesweek op te voeren. Na maanden van repeteren door het koor en voorbereidt door een gedreven commissie, wordt dit indrukwekkende muziekstuk op zaterdag 22 september opgevoerd in de Laurentiuskerk in Varsseveld. Een selecte groep muzikanten wordt bereid gevonden hieraan hun medewerking te verlenen. De opbrengst van het concert is bestemd voor het Joni-project.

Het koor opent de avond met het aangrijpende ‘Prayer of the Children’ van Kurt Bestor. Voorzitter Henk Berentschot heet het publiek welkom en geeft vervolgens het woord aan Hester Westerveld, de voorzitter van de Stichting Joni. Zij vertelt in het kort iets over de stichting en waar deze voor staat: het bieden van gelijke mogelijkheden op onderwijs, plezier, zelfontplooiing en ontwikkeling aan kansarme kinderen in Addis Abeba (Ethiopie) ongeacht afkomst of religie.

Vervolgens wordt door dirigent Gerrit te Lindert de inzet aangegeven van het eerste deel van the Armed Man, het l’Homme armé en wordt het publiek door muziek en beeldmateriaal als het ware meegezogen het strijdperk in. Zeer bijzonder is de oproep tot het gebed door de imam van Terborg en het overweldigende ‘Charge’ (‘val aan’) door koor en orkest, gevolgd door the Last Post gespeeld door trompettist Wim Lammers vanaf de orgelzolder. Na de laatste tonen van de prachtige slothymne ‘God shall wipe away all tears’ laat het publiek in de overvolle kerk middels een staande ovatie weten genoten te hebben van dit bijzondere optreden.

Tijdens het dankwoord kan de voorzitter de opbrengst van het concert overhandigen aan Hester Westerveld: een cheque van €3000,-.

Vocaal ensemble ‘Encore’ heeft dit concert met heel veel plezier verzorgd en bedankt alle muzikanten voor hun enthousiaste medewerking, de filmmakers voor de vele uren knip en plakwerk, de sponsoren en vooral het fantastische publiek voor hun bijdrage aan het concert en de Stichting Joni.

Stichting Joni neemt cheque met blijdschap in ontvangst!

 

Recensie: de Gelderlander 23 september 2012:

Nav Mass for peace

 

Aandacht voor concert Encore en Projectorkest

Het benefietconcert op 22 september nadert snel, er wordt steeds drukker geoefend en gelukkig pikt ook de pers ons concert nu op. Zo zette www.filmaalten een mooi stukje op hun site, de redactie van Rondom Dinxperlo stuurde afgelopen zondag een redacteur en fotograaf en plaatste een artikel op hun website en in hun weekblad, op Facebook is een evenement aangemaakt, De Gelderlander en Optimaal FM hebben een bericht opgenomen in de agenda en natuurlijk staat er ook een mooi stukje op de site van Stichting Joni .

 

Gevonden in de ‘oude doos’:

 

2012:   10-17 augustus: lancering website (Han)